12 agost de 2020
QUI SOM?
L’Ateneu de Guissona és va constituir l’any 1923 amb l’objectiu de la propagació de coneixements literaris, científics i artístics, el foment dels interessos materials i el desenvolupament moral del país, així com el foment i la practica d’activitats fisico-esportives.

Uns objectius que s’han enriquit amb altres objectius socials, fruit del canvi de la societat en que estem immersos, com són la voluntat de promoure l’associacionisme, el diàleg intergeneracional, la integració de la població nouvinguda, i la promoció de qualsevol manifestació cultural.

El paper de l’Ateneu, sobretot en moments en els quals no havia cap entitat que portes a terme tasca de desenvolupament social i cultural, ha estat fonamental per la vila de Guissona. I durant aquest quasi 90 anys d’existència l’Ateneu ha estat al capdavant del desenvolupament cultural de la vila de Guissona organitzant obres de teatre, concerts, cursos, conferencies, etc. Tots els Guissonencs tenim algun record o anècdota que te com a marc l’Ateneu de Guissona.

Avui, aquest paper es desenvolupa no nomes des de l’associacionisme sinó de manera molt important des de les institucions publiques. En aquest nou context l’Ateneu de Guissona esta treballant al costat d’aquestes institucions publiques, per ajudar a crear una societat mes plural, mes rica culturalment. La voluntat dels que formen l’Ateneu de Guissona es que es converteixi en un equipament cultural important per l’entramat social i cultural de Guissona, tot creant accions que dinamitzin social i culturalment Guissona.